15.-17. oktober samles speidere rundt radioapparater og datamaskiner for å møte andre speidere fra hele verden. I år blir igjen det litt annereldes, så det er viktig å tilpasse arrangementene ifølge retningslinjene som gjelder for hvert lokalområde. 

WOSMs JOTA-JOTI virtuelle campsite er åpen for alle speidere over 13 år ifølge med en voksen. Her vil man sammen med speidere fra hele verden bli med på morsomme og lærerike aktiviteter. Programmet inkluderer “global campfires”, talentshow, og mye mer. I løpet av helgen vil man også lære mye om teknologi og kommunikasjon, verdien av globalt samfunnsengasjement, og hvordan man sammen kan møtes for å løse fremtidens utfordringer. Opplegget foregår på engelsk. Stikk innom jotajoti.info for å utforske bykartet og programmet - og ikke glem å registrere deg! www.jotajoti.info

Hvis gruppen ønsker å satse på JOTA (Jamboree on the Air), må dere huske å få kontakt med en radioamatør i god tid. Dette er den originale varianten, og utvilsomt den mest eksotiske. Ha kartet klart, og plott inn fra hvor i verden du får inn speiderstemmer på radioen. Det er også viktig å holde seg oppdatert på reglene for deling av utstyr med tanke på smittevern.

JOTI (Jamboree on the Internet) er en annen variant. Sett opp nettverk og datamaskiner og test alt utstyr i god tid i forveien, eller reserver datarommet på en skole. På internett, og spesielt over chattenettverket IRC, kan du få kontakt med mange flere nasjoner enn på radio, og du kan dessuten sende både lyd og bilde.

Dersom du planlegger JOTI med deltakere hjemmefra er det viktig å ta noen forhåndsregler. Det kan være vanskelig å moderere chatter, sørge for god oppfølging av voksne, og holde de forskjellige aldersgrensene på de forskjellige sidene. Sørg for at foreldre er tilstede og følg retningslinjene for godt nettvett. Flere tips om JOTI og nettvett finner du her.

JOTA-JOTI merke kommer for salg på Speiderbutikken. Dersom du ønsker å kjøpe JOTA-JOTI merke for 2020 kan du gjøre det her.

Påmelding

Påmelding for det norske JOTA-JOTI opplegget kommer.

Sjekk ut jotajoti.no for mer informasjon.